A+ A A-

Intentieverklaring over Cultureel Centrum Schoollaan

CultureelCentrumSchoollaanOp vrijdag 13 april werd de intentieverklaring exploitatie gebouwen Schoollaan te Eelde-Paterswolde getekend. Een stuurgroep bestaande uit drie partijen gaan met de gemeente Tynaarlo in gesprek over een Cultureel Centrum Schoollaan. De drie partijen zijn: Stichting Ol Eel, Muziekvereniging Nieuw Leven en de Stichting Openbare Bibliotheken.

De vlag uit

Vlag uit 13april18 AangepastAl vroeg zijn de mensen van het Historisch Centrum vandaag bezig met het plaatsen van de vlag aan het gebouw. Waarom vandaag, op 13 april? Vandaag is het 73 jaar geleden dat Eelde Paterswolde werd bevrijd van de Duitse bezetting. De Canadese 2nd. Canadian Infantery Division rukt vanaf vliegveld Eelde op naar de stad Groningen. Kijk en lees verder:

Een film met verhalen over de oorlog en de bevrijding in Eelde Paterswolde.

Lees ook het artikel van Henk van Bergen over het onderduikershol bij De Duinen.

Terugblik Tentoonstelling Bekkering

24 25feb fotoD 03

‘Roel Bekkering, de boer die schilderde’ werd een groot succes! Op de middagen van 24 en 25 februari en 3 en 4 maart 2018 was het bijzonder druk in de Dorpskerk en in het Loughoes. 60 schilderijen van schilder Roel Bekkering werden tentoongesteld. Samengevat in een prachtige catalogus. De expositiecommissie van Ol Eel, een kleindochter van Roel t.w. Ernestien Honning en vele andere medewerkers zijn een half jaar met de voorbereidingen bezig geweest.

Inbreng boeken- en platenmarkt

Tradities moet je in stand houden, zeker bij een historische vereniging als Ol Eel!2017 boek plaat web 011

Reeds voor de zevende keer organiseert de Historische Vereniging Ol Eel op Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei) weer een boeken- en platenmarkt met gezellige randactiviteiten in en rond het Historisch Centrum aan de Bähler-Boermalaan 6 in Paterswolde. Vanaf woensdag 7 maart tot en met vrijdag 4 mei kunt u uw boeken, platen, cd’s, video’s en dvd’s elke woensdag- en vrijdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur inleveren in het Historisch Centrum. Past het u deze middagen niet, maak dan een afspraak via info@oleel.nl of telefoon 050-3092253.

Met dank aan Jumbo Pepping voor de vele dozen.

Van “mitproaten noar opschrieven”, “van opschrieven noar doun!”.

visieplaatje1Om voor de toekomst een duidelijk doel te hebben waar de activiteiten van Ol Eel zich op gaan richten en daarbij ook kaders te stellen, is het afgelopen jaar hard gewerkt aan het opstellen van een concept visiedocument.. Ook in de toekomst moet dat hart voor de historie immers kunnen blijven kloppen en daar moeten we nu over nadenken. Op de ledenvergadering van 9 april a.s. zal er over dit visiedocument informatieuitwisseling plaastvinden en is er ruimte voor advies. Als voorbereiding hierop is het concept visiedocument hier ter inzage.

Subcategorieën

Bezoek het Historisch Centrum

Open op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Bezoek op andere dagen en tijden is mogelijk op afspraak. Tel: 050-3090874

of via info@oleel.nl  

In de periode juni t/m augustus gesloten.

Contactgegevens Ol Eel

Historisch Centrum Ol Eel

 

Bähler-Boermalaan 6

 facebook-icon        Facebook

9765 AP Paterswolde

Telefoon: 050-3090874

 googlemaps 32       Google Maps

Email: info@oleel.nl

NL35 RABO 0376 0835 57